Αναγνώστες

12 Ιουν 2024

Εξαιρετική η εκδήλωση που διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας και Ν Παλατίων Ωρωπού, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ενημέρωση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.

 

Mια ξεχωριστή εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 διοργάνωσε η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και Ν. Παλατίων Δήμου Ωρωπού. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, οι μαθητές των Α΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων παρουσίασαν αριστουργηματικά την εμπνευσμένη θεατρική παράσταση που προετοίμασαν με λεπτομέρεια οι δάσκαλοι, ο Διευθυντής και η θεατρολόγος του σχολείου κα Ελευθερία Καραγκούνη,  με θεματικές ενότητες που εστίασαν και ευαισθητοποίησαν μαθητές και γονείς σε κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως στην προστασία και στην αποκατάσταση των δασών και της βιοποικιλότητας, αλλά και στο καίριο πρόβλημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος από την βιομηχανική ρύπανση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επίσης, ενημέρωση στα θέματα της πρόληψης των δασικών και αστικών πυρκαγιών η οποία πραγματοποιήθηκε από την δραστήρια Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας της Ν Πολιτείας Σκάλας Ωρωπού. Στον φιλόξενο σχολικό χώρο παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, Γιώργος Χρ. Παναγόπουλος, μετά από την τιμητική πρόσκληση της σχολικής κοινότητας, ο οποίος παρουσίασε  το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού τα τελευταία 55  χρόνια, όπως αυτό εξελίχθηκε από το 1969, όταν δόθηκε ο Ασωπός ποταμός, αποδέκτης των ανεπεξέργαστων επικίνδυνων υγρών βιομηχανικών αποβλήτων,  αλλά και τις πιο καίριες περιβαλλοντικές απειλές που δέχτηκε η ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.