Αναγνώστες

12 Ιουλ 2018

Πεζογέφυρα πάνω από τον Ασωπό, για την παραλιακή σύνδεση...




Πεζογέφυρα πάνω από τον Ασωπό, για την παραλιακή σύνδεση Χαλκουτσίου – Σκάλας – Ν. Παλατίων και όμορων οικισμών.

Κατατέθηκε στον Δήμο η Προσφορά της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, για την εκπόνηση εξ ολοκλήρου δωρεάν της μελέτης, που θα αφορά την κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας στον Ασωπό, για την διασύνδεση του παραλιακού μετώπου Χαλκουτσίου, Σκάλας, Ν. Παλατίων Ωρωπού και όμορων οικισμών.



Μετά την έγκριση της μελέτης του ηλεκτροφωτισμού της παραλιακής ζώνης του οικισμού του Ακρωτηρίου και κατ’ επέκταση της παραλιακής ζώνης του Κάμπου Ωρωπού, για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη μια τέτοια παρέμβαση στις Υποδομές της περιοχής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, κατέθεσε προσφορά, για τη σύνταξη εξ ολοκλήρου δωρεάν μιας ακόμη μελέτης, που προθυμοποιείται και πάλι να αναλάβει το Τεχνικό Τμήμα της ΟΣΩ. 

Η μελέτη θα αφορά την κατασκευή μιας μεταλλικής πεζογέφυρας πάνω από τον Ασωπό, κοντά στις εκβολές του, που θα διασυνδέει τον οικισμό του Χαλκουτσίου με τους οικισμούς του Κάμπου Ωρωπού. 

Ήταν μια επιθυμία και διακαής πόθος των Μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, με τους 43 Εξωραϊστικούς, Πολιτιστικούς και Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής, που αντιπροσωπεύει περισσότερους από 15.000 κατοίκους, αλλά και επιθυμία δεκάδων εκατοντάδων Δημοτών του Ωρωπού, που ελπίζουν και περιμένουν την υλοποίηση ενός Τεχνικού Έργου, που θα επιτρέψει σε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, πεζούς και με ποδήλατα,  να μπορούν εύκολα από την παραλιακή ζώνη στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου να επισκέπτονται παραλιακά τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Ακρωτήρι, Βόσπορο, Άγιο Κωνσταντίνο και από εκεί το Αστικό Κέντρο της Σκάλας και των Ν. Παλατίων. 

Θεωρούμε μάλιστα ότι αυτό το έργο υποδομής, πρόκειται να δώσει μια μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας των αστικών κέντρων της περιοχής, καθώς και μια περιβαλλοντική ώθηση μέσω της αποσυμφόρησης από τα δεκάδες εκατοντάδες αυτοκίνητα που κατακλύζουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα εμπορικά κέντρα των οικισμών, προωθώντας τις μετακινήσεις πεζών και ποδηλάτων. 

Η πεζογέφυρα μπορεί να κατασκευαστεί στην επέκταση της Παρασώπιας οδού που ξεκινά από την παραλιακή ζώνη (οδός Φοινίκων) του Ακρωτηρίου, στην οδό Λεύκας της Αγίας Παρασκευής, σε τμήμα του Ασωπού, κοντά στις εκβολές του. 

Μάλιστα αυτό το χρονικό διάστημα, έχει ανατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής και είναι σε εξέλιξη οι μελέτες για την εξασφάλιση των πρανών του Ασωπού, της διόρθωσης των οριογραμμών του, κ.α., δίνοντας έτσι την ευκαιρία, να ενταχθούν στην ίδια τρέχουσα μελέτη και οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες/αδειοδοτήσεις, για την χωροθέτηση της πεζογέφυρας, αφού παρθεί η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού επίμονα και συνειδητά προχωρά σε δωρεάν προσφορές ώστε να δώσει το έναυσμα και σε άλλους πολίτες της περιοχής, για ανάλογες χειρονομίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.