Αναγνώστες

30 Οκτ 2023

Άμεσο το επικείμενο κλείσιμο Τραπεζών στον Δήμο Ωρωπού. Έρχεται νέα κινητοποίηση και διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, έξω από την Εθνική Τράπεζα.

 

Επιμένουν οι διοικήσεις των τραπεζών στο κλείσιμο των τραπεζών του Δήμου Ωρωπού, με  το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας να δρομολογείται να κλείσει άμεσα, τον Νοέμβριο 2023. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2022 ματαιώθηκε το επικείμενο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας και των εναπομεινάντων τραπεζών μετά από τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, και την εξώδικη όχληση που πραγματοποίησε κατά των τραπεζικών εταιρειών, ώστε να προστατευτούν οι κάτοικοι του Ωρωπού.  

Σε διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Ωρωπό, θα προχωρήσουν Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού και  κάτοικοι της περιοχής, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:30 το πρωί, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας.

Η δραματική αποψίλωση του δικτύου των καταστημάτων των τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή, μετά το απροειδοποίητο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank, και όπως πληροφορούμαστε των εναπομεινάντων υποκαταστημάτων στον Ωρωπό, θα δημιουργήσει συνθήκες πλήρους ασφυξίας  των τοπικών οικονομικών φορέων και των πολιτών όχι μόνο του Ωρωπού, αλλά μεγάλου τμήματος πληθυσμού της Βόρειας Αττικής.

Οι διοικήσεις των τραπεζών αθετώντας όλα τα κρίσιμα κριτήρια λειτουργίας των υποκαταστημάτων τους, όπως τα πληθυσμιακά, τα γεωγραφικά και τα αναπτυξιακά, οδηγούν με τις  πράξεις τους, στον αποκλεισμό των πολιτών του Δήμου Ωρωπού από τις τόσο αναγκαίες τραπεζικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα εκείνους τους χιλιάδες κατοίκους που στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, και ταυτόχρονα πλήττουν καίρια τις τοπικές και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις  που επιδιώκουν μέσα από τη τραπεζική συμβουλευτική και συνδρομή, να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.  Μάλιστα όλα αυτά επιδεινώνονται ραγδαία μετά την σταδιακή απομάκρυνση δημόσιων υπηρεσιών από τον Ωρωπό: Εφορίας, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Υποθηκοφυλακείου και του επικείμενου κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ, οδηγώντας έτσι στην ανάσχεση περαιτέρω, της προοπτικής ανάπτυξης που τόσο ευελπιστούσε και προσδοκούσε να ζήσει η τοπική κοινωνία τα επόμενα χρόνια, για την περιοχή του Ωρωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.